Vergeten vergeten verhalen start

Start project ‘Vergeten Vergeten Verhalen’ 

Na de herdenking op 15 augustus hielden we een succesvolle crowdfunding om ons addendum bij het boek ‘Vergeten Verhalen’ van museum 40-45 te maken. Wat gaaf dat er draagvlak is om dit boek te maken! Het is nu tijd om de handen uit de mouwen te steken, de pen ter hand te nemen en vijftien verhalen op te tekenen die behouden moeten blijven. Ter ere van hen die ze hebben moet beleven. Maar ook voor onszelf en de generaties na ons, om inzicht te krijgen in wie we zijn en waar we vandaan komen. 

Heeft u een voorwerp thuis liggen dat de oorlog in Nederlands-Indië heeft overleefd en daarna met u of uw familie is meegereisd naar Nederland? Heeft dit voorwerp een mooi verhaal dat onze bundel compleet kan maken? Neem dan nu contact met ons op. 

 
Ja, ik heb een verhaal!
 

Gevonden verhaal?

Zelf belde ik mijn moeder, of we niets meer hebben van opa en oma uit die tijd. Maar helaas. Ze stuurde wel wat documenten door die online te vinden zijn via gahetna.nl. De interneringskaart van mijn opa kende ik al. Maar ik wist niet in welk kamp hij had gezeten. Nu zond ze me een bestand met een lijst met belangrijke militaire data van mijn opa. Na wat doodlopend online speurwerk vind ik net ineens zijn naam op een handgeschreven lijst van POW kamp Ashio. Een bizarre bevestiging. Ik moet het even laten landen merk ik…

 

Uw verhaal

Verhalen geven ons houvast. Nu, maar ook de generaties na ons. Het delen van uw verhaal is belangrijk, voor u, voor uw familie, maar ook voor degenen die het verhaal van zijn of haar opa en oma nooit zullen weten. Zo hopen we een waardevol document te maken, net zoals het originele boek ‘Vergeten Verhalen’.

 

Delen

We zullen uiteraard respectvol met uw verhaal omgaan. Neemt u, of jij, contact met mij op via info@herdenking-15-augustus.nl?

Warme groet, Christie
Namens het bestuur van Stichting Herdenking 15 augustus 1945 – Regio Rotterdam