Griselda Molemans vervangt Hetty Naaijkens-Retel Helmrich bij herdenkingsbijeenkomst

Zoals bekend is in het programma van de herdenkingsbijeenkomst a.s. vrijdag 15 augustus opgenomen dat mevrouw Hetty Naaijkens-Retel Helmrich, maakster van onder meer de succesvolle documentaire ‘Buitenkampers’, een toespraak zal houden. Helaas is zij niet tijdig terug van een buitenlandse (zaken)reis en zal zij niet aanwezig kunnen zijn. Gelukkig heeft zij mevrouw Griselda Molemans bereid gevonden haar toespraak uit te spreken.

Griselda Molemans is  van huis uit archeologe en kunsthistorica en werkzaam als journalist en tv-verslaggever. Naast de Indische thrillerserie ‘De Pizarro Dossiers’, waarvan twee delen zijn verschenen, publiceerde ze acht non-fictie boeken waaronder Erfgenamen van Indië, Dochters van de Archipel, In het voetspoor van De Panter en Zwarte huid, Oranje hart. Om het controversiële Opgevangen in andijvielucht  ongecensureerd te kunnen uitgeven, richtte ze uitgeverij Quasar Books op. Het begrip ‘quasar’ symboliseert het belichten van zaken die altijd toegedekt zijn gebleven. Op onze Facebookpagina  https://www.facebook.com/herdenking15augustus?ref=hl kunt u meer lezen over mevrouw Molemans.

Het Bestuur van de Stichting Herdenking 15 augustus 1945, Regio Rotterdam, betreurt de afwezigheid van mevrouw Hetty Naaijkens-Retel Helmrich, maar prijst zich tegelijkertijd gelukkig met de beschikbaarheid van haar vervangster, mevrouw Griselda Molemans.

Griselda Molemans1960889_638043869583990_1232797174_o