Docu-project

Bestuurslid Christie ontmoette journalist Tenny tijdens het maken van onderstaande repo. Onder de indruk van wat Mieke, onze voorzitster, allemaal te vertellen had uitte Tenny zijn wens om meer met dit thema, zijn roots, te doen.

Spontaan sloegen de twee de handen ineen, een projectplan werd geschreven en vandaag ontvingen de twee een GO. Ze mogen met hun crew die volledig uit Indo’s bestaat, aan de slag om een kleine, maar waardevolle docu-reeks te maken met Indische Rotterdammers. Ze willen de 3e generatie met die 1e en 2e generatie Indo’s en Indische Nederlanders in contact brengen, die hun vragen willen en kunnen beantwoorden. Ze willen samen langs historische plekken in Rotterdam lopen die verbonden zijn met de Nederlands-Indische geschiedenis, om voor het te laat is die waardevolle verhalen, die verankerd zitten in ons DNA, maar niet altijd een stem hebben gekregen, vast te leggen. Om inzicht te krijgen in onszelf. Om onze kinderen mee te geven dat de wereld groot en rijk is aan allerlei, kleurrijke culturen en dat zij naast de Nederlandse identiteit ook stukje van deze Indische cultuur met zich meedragen.

Heb jij vragen die altijd hebt willen stellen aan je opa en oma, maar zijn deze onbeantwoord gebleven? Mail ze ons! Heeft u verhalen die u van het hart moeten, vertel ze ons. Wil jij en wilt u meewerken aan dit project I.N.D.O.? Laat het Christie dan meteen weten!