Update crowdfunding

We zijn er bijna!

Wat bijzonder om te merken dat we niet de enigen zijn die vinden dat het boekje Vergeten Vergeten Verhalen: Nederlands-Indië er moet komen. We zijn met €530 over de helft en we hebben zojuist te horen gekregen dat ook de Gemeente Rotterdam €250 bijdraagt! We zitten daarmee op 78% van onze campagne. Dankjulliewel!!!

Dat betekent nog 22 boekjes van €10 te gaan, of als u (met bijvoorbeeld uw organisatie) in het dankwoord genoemd wil worden, krijgt u voor €50 twee boeken en wordt u uitgenodigd bij de boekpresentatie. Helpt u ons dit boek te maken? We zijn zo dichtbij!

 
Ja, ik draag graag bij!
 

Van generatie op generatie

“Er is zoveel dat ik mijn opa en oma nog had willen vragen, maar helaas kan dat niet meer. Terwijl het waarschijnlijk zoveel had kunnen verklaren als ik had geweten wat ze hadden meegemaakt en hoe ze zijn gevormd door die tijd. Er missen een paar puzzelstukken, die mij maken tot wie ik ben en ik hoop dat ik middels de verhalen van andere opa’s en oma’s meer te weten kom over de mijne. En daardoor ook over mezelf.”

Soms krijgen we een reactie zoals deze, waardoor we weer even voelen waarvoor we het doen. 

 

Een onmisbaar addendum

Eind september 2017 werd het boek ‘Vergeten Verhalen – 100 Rotterdamse oorlogsherinneringen’ gelanceerd in het Museum ’40-’45 NU. Het is een beeldende en laagdrempelige publicatie over de Tweede Wereldoorlog met foto’s van persoonlijke herinneringen en bijbehorende verhalen van Rotterdammers.

Op dezelfde beeldende en intieme wijze willen wij 15 verhalen over onze families in Nederlands-Indië verzamelen en publiceren.

 

Uw verhaal

Bent u een Indische Rotterdammer en heeft u een voorwerp uit de oorlog waar zo’n verhaal aan vast zit? Neem dan contact met ons op om het boek compleet te maken.